Zimovanje VV

V soboto, 5. 3. 2022 so imeli volčiči krdela Rumeni panter celodnevno zimovanje. V Kotljah smo jih pričakali stari volkovi, kjer smo volčičem povedali, da bomo ta dan preživeli, kot bi bili na taboru.

S čim se začne tipičen dan na taboru? Z jutranjo telovadbo, seveda. Po krajšem teku so sledile razgibalne vaje in odganjanje oblakov (zares je učinkovalo, saj se je kmalu prikazalo težko pričakovano sonce). :) 

Dopoldan so se volčiči urili na 2 delavnicah, kjer so pridobivali nova znanja veščin, potrebnih za preživetje v naravi in na taboru. Osnovne vozle in vezave so s pomočjo starih volkov spoznali na delavnici vozlov, na kateri jih je Želva U naučila izdelave trinožnika. Volkovi so dobro opazovali in kmalu so nastale funkcionalne zgradbe. Netopir Mang, ki si je po nočnem lovu vzel čas za nas, nam je predstavil zgradbo ognja, veliko pa smo izvedeli tudi o različnih vrstah ter na kaj moramo biti pozorni pri postavljanju. Vsi smo že nestrpno čakali, da se končno odpravimo postavljat ogenj, ki nas bo zvečer prijetno pogrel. Po vsej usvojeni teoriji smo najprej poskrbeli za varnost ter nato iskali netivo, dračje in večje veje.

Ker se po fizičnem delu prileže hrana, nas je klic s kuhinje, da je kosilo že pripravljeno, zelo razveselil. Še bolj pa smo bili veseli, ko smo na mizi zagledali slastne tortilije, ki si jo je vsak sestavil po želji (naj omenim, da je kombinacija riža in zelenjave res izvrstna). :) Časa za počitek je bilo malo, zapeli smo nekaj pesmi, nato pa nam je ježek Iki predstavil osnove orientacije. Zatem pa presenečenje. 2 kompasa, zemljevida in oprtani nahrbtniki – gruči sta se samostojno odpravili na pot, polno izzivov in preizkušenj. Na eni izmed točk smo volčiče pričakali stari volkovi, si izmenjali nekaj besed, se okrepčali ter nadaljevali zadnji del poti. Na koncu so uspešno premagali vse ovire in se vrnili nazaj k izhodiščni točki.

Z neba je že prihajal mrak, veter se je okrepil, temperatura pa je bila letnemu času primerna – nizka. Bil je čas za slavnostni prižig našega, s skupnimi močmi postavljenega ognja. Ko so prvi plameni dosegli vrh, se je z ust zaslišala znana melodija: »Naj skavtski duh kraljuje sredi srca, moj’ga srca, tvoj’ga srca«, in kmalu nam je postajalo vse bolj toplo; od zunaj in znotraj. Naše zimovanje oz. tipičen dan na taboru smo zaključili s peko hrenovk in twista ter se z zahvalo Bogu za naše prijetno druženje, z lepimi spomini razšli.

Kača Kaja

(Tina, Iskrena puma)

Objavljeno v Galerija, Dogodki VV, Objave
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.