Steg Koroška 2

Prvih 10 let stega Koroška 2 je bilo nepopisnih. Mladih, ki so raziskovali koroške poti in doživeli marsikakšno zavidljivo pustolovščino, se skoraj ne da več prešteti. Preživeli smo 30 poletnih taborov in izvedli okoli 500 rednih srečanj vej.

Večerni prižigi skavtskih ognjev, nočna straža pod zvezdnatim dnevom, iskanje iskrivih pogledov svojih simpatij, pečenje kobilic, veselo skakanje po blatu, igranje »roverčka« ob močnem nalivu, plemenita služenja pomoči potrebnih, nori bansi, plesni večeri, prekratke pesmarice, podeljevanje skavtskih imen, 'švicanje' s pretežkim nahrbtnikom na ramenih, preživeta noč ob ostankih graščine, skavtske svete maše v naravi in še in še ostaja v večnem spominu številnih mladih src.

V vseh preizkušnjah stega pa je raslo 28 voditeljic in voditeljev, ki so mladim v povprečju služili celih 5 let. Brez duhovne in osebne podpore 13 duhovnih asistentov pa si je tako velikega projekta skoraj ne bi mogli zamisliti.

Pridi, pridruži se še ti in postani del te velike in plemenite skavtske družine. Čaka nas še veliko nepozabnih pustolovščin in zanimivih zgodb, ki te bodo za vedno spremenile. Si upaš?

 

Lahko smo ponosni na svojo prehojeno pot in pogumno stopamo naprej, čaka nas še mnogo prijetnih pohodov in nepozabnih večerov ob skavtskem ognju