Zimovanje IV

Zimovanje čete je potekalo od 8. do 10. marca na Obretanovem. Izvidniki in vodnice so stopili skozi časovni stroj in pristali v letu 1912. Kaj se je dogajalo takrat, pa izveš v nadaljevanju... :)

Zimovanje se je pričelo s pravo zabavo. S časovnim strojem smo pristali v letu 1912, v letu BiPijeve (Robert Baden Powell) in Olavine poroke. Zbrali smo se pri BiPiju, ki nas je povabil, da po stari navadi izdelamo "krenc" za nevestin dom. S skupnimi močmi smo prispeli do nevestinega doma, kjer nas je pričakala dobra glasba in večerja. Po večerji smo se pogovarjali o začetkih skavtstva v Sloveniji in v našem stegu ter se nasmejali ob zabavnem večeru. 

V sobotnem jutru je BiPija pričakalo neprijetno presenečenje, zato se je obrnil na nas. Prosil nas je za pomoč pri pripravi hrane, saj so njegovi kuharji zboleli. Z veseljem smo priskočili na pomoč in vsak vod je pripravil svojo torto. Kasneje se je pridružil še naš župnik Franček in sledila je sveta maša.

Nato smo se po vodih odpravili kuhat slastno kosilo - čevapčiče. Zatem pa je sledilo ponovno presenečenje. Po vodih smo se odpravili na pot iskat izgubljenega BiPija in Olave. Prav nam je prišlo znanje orientacije, pa tudi prve pomoči in nekaj splošnega znanja, ki so ga preverjali voditelji in taborniki na točkah. Po dveh urah iskanja točk in izgubljenega para nam je uspelo. Okrepčali smo se s klasično skavtsko jedjo, brez katere ne gre - makaroni s tuno in koruzo. Sledil je zabavni večer z veliko smeha in razrezom tort. Res poseben trenutek - ne ješ pogosto torte na skavtih, sploh pa ne takšne, ki jo spečeš sam. In res sta bili slastni. Zabavni večer je potekal do poznih ur in se je zaključil z "morilcem" - igro, kjer res uživamo. 

Zbudili smo se v sončno in mirno nedeljsko jutro, ki smo ga začeli z molitvijo in telovadbo, nadaljevali z zajtrkom in slovestnim kvadratom. Pospravili smo hišo, napisali svoje mnenje o zimovanju in pregledali naše napredovanje v veščinah, ki jih bomo opravljali do poletnega tabora. Kmalu je bil čas za odhod nazaj v dolino in zaključni kvadrat z glasno vogo.

In kaj nas je spremljalo na zimovanju?

  • ogromno glasbe in smeha
  • dobra hrana
  • torta
  • Au, au, au, srce ima na desni! :)

 

Več utrinkov iz zimovanja pa najdete v galeriji spodaj: 

Objavljeno v Galerija, Dogodki IV, Novice, Objave
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.