Zimovanje VV

Zimovanje volčičev in volkuljic je potekalo prvi vikend v marcu na Remšniku. Kaj vse se je dogajalo v vili Čira Čara pa preberite v nadaljevanju. :)

 

V petek, 1. 3. 2019, zvečer so se volčiči in volkuljice zbrali na Remšniku, kjer jih je najprej čakal preizkus v igri kroket. Kasneje jih je v vili Čira Čara pričakala igriva in vedno mlada Pika Nogavička s svojo opico Fickom ter konjem, pridružila pa sta se ji tudi nova prijatelja Tomaž in Anica. Vsi skupaj smo si pogledali Pikine dogodivščine ob vselitvi v nov kraj, nato je sledila slastna večerja - mlečni riž, ki nikoli ne razočara. Siti smo se podali v spalne prostore ter sladko zaspali.

V naslednje jutro smo se zbudili sveži in spočiti ter pripravljeni za nove izzive, zato smo dan začeli kar s telovadbo in zajtrkom. Pozneje pa se je zgodilo nekaj nepričakovanega - izvedeli smo novico, da je izginil Pikin zaklad z zlatniki, kradljivca Cene in Blisk pa sta namnevede pustila namig in sicer zemljevid, ki je kazal pot do tam, kjer bi se lahko nahajala skrinja. Hitro smo se podali na pot, vestno opravili vse naloge (ristanec, petje, »Pika stoj«), ki so bile na poti ter uspešno prišli do ukradenega zaklada. Poleg zlatnikov pa so bili v njem tudi majhni fickoni na obeskih, ki so jih dobili volčiči. Nekateri so dobili svetle, drugi temnejše opice in na podlagi tega sta nastali 2 gruči. 

Preden so nas nekateri volčiči zapustili, smo naredili še skupinsko fotografijo. Po malici smo se igrali zemljo krast, ki smo jo vzeli zelo resno. Sledilo je Pikino najljubše kosilo - čapalinke ter okusna zelenjavna juha izpod spretnih rok Tomaža, ki nam je dala veliko energije za popoldan, ko smo, kar se za pustno soboto spodobi, izdelovali maske. Nastali so edinstveni izdelki, ki pa smo jih uporabili zvečer, ko smo imeli pustno rajanje in se mastili s krofi. Ob glasbi smo zaplesali, nato pa se utrujeni odpravili spat.

 V nedeljo zjutraj smo hitro vstali, pospravili vilo Čira Čara ter se pripravili na sveto mašo. Po koncu smo se s težkim srcem poslovili od Pike Nogavičke in njenega življenja, saj smo vedeli, da se vračamo nazaj v naš svet, kjer lahko konja dvigne samo dvigalo.

Anica (Kača Kaja)


  

Objavljeno v Galerija, Dogodki VV, Novice, Objave
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.