DELIMO PLAMEN - ZANETIMO MIR, Luč miru iz Betlehema 2018

Plamen je v mojih rokah. Gori in me greje. Prepričala me je njegova toplota in privabila njegova svetloba. Zdaj imam priložnost, da ga širim naprej – poiščem bližnjega, začutim njegovo stisko, se darujem zanj in mu pomagam.
Toda kako?
Ko sprejmem mir v svoje srce, sem podoben sveči, ki je sprejela plamen. Da ohrani plamen, mora sveča goreti. Prav tako moram jaz, da ohranim mir, darovati samega sebe. Vendar sveča z gorenjem izginja, človek pa nikoli ne izgine, če gori iz ljubezni.
Vem, da nas je več, ki gorimo. Skupaj lahko ustvarimo mogočen ogenj, ki ga ne bo pogasil noben nemir.

Delimo plamen – zanetimo mir

 

Šentanel, 16.12.2018

V nedeljo smo se vsi skupaj zbrali na Šentanelu na stegovskem sprejemu Luči miru iz Betlehema. Po uvodnem pozdravu smo skozi dejavnosti spoznali sporočilo in pomen letošnje poslanice, ki spremlja lučko. Nato smo v Svečarski vasi, z opravljanjem različnih nalog, zbirali material za izdelavo sveč, medtem pa bili nepozorni in tako je ugasnila sveča - simbol Svečarske vasi. Brez plamena je sveča tudi brez pomena, zato smo poiskali nov plamen, ki prinaša prav poseben pomen. Našli smo voditelja, ki je do nas prinesel Luč miru iz Betlehema in tako smo jo sprejeli med nas. Na koncu srečanja smo se na toplem še ogreli in posladkali. :) 

V prihajajočem tednu pa bomo LMB ponesli med ljudi. Kje boste lahko prejeli plamen? 


 

Kaj nam letošnja poslanica sporoča? 

Letošnje geslo povzema vzporednico med plamenom in mirom, ki je vzpostavljena v poslanici in jo izraža v obliki vabila. Poslanica pa govori o tem, da je plamen pri meni. Odločil sem se, da ga sprejmem in sedaj imam priložnost, da ga širim naprej. Ta priložnost je hkrati tudi odgovornost, da pomagam bližnjemu – že od samega začetka je bila akcija ustanovljena z namenom, da bi pomagali otrokom, ki potrebujejo pomoč. V nadaljevanju poslanice se poistovetim s svečo, ki je simbol luči in ugotavljam, da le-ta z gorenjem izginja. Sam pa se zavedam, da človek s svojim darovanjem in s pomočjo bližnjemu ne bo nikoli izginil, če bo gorel iz ljubezni. Na koncu se zavem, da nisem edini, ki gori. Vem, da nas je več, in da lahko skupaj zgradimo velik ogenj ljubezni, ki ga ne bo mogel pogasiti noben nemir.

Objavljeno v Galerija, Objave
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.