Cofko Cof in Zelendolci - tabor VV

Volčiči in volkuljice so se prelevili v Zelendolce in so s skupnimi močmi skupaj s Cofkom, Capkom, Vampekom, Bučko in Mašo, premagali ovire, ki so jih predstavljali ljudje in Dingi. :)

 

Letošnji tabor VV je potekal od 20.8 do 26.8 2018 na Sv. Joštu nad Kranjem. Na temo Cofka Cofa in njegove druščine (Vampeka, Capkom, Bučko ter Mašo) so volčiči in volkuljice pogumno branili Zelendol ter se uspešno spopadali z vsemi nadlogami, ki so jih oblegale (Dingi). Tekom tabora so potekale različne delavnice, kjer so si volčiči pridobili kar nekaj znanja. Naučili so se izdelati sončno uro, kako postaviti ogenj in poskrbeti za varen prižig ter prepoznati stopinjo gozdne živali ter jo določiti. Sami pa so si na kuharski delavnici naredili celi svojo mini pico, ki so jo za kosilo z veseljem pojedli. Ker pa vsi skavti radi pojemo, smo ob večerih ter ob ognju namenili nekaj časa kitari ter lepim melodijam, ki so nas še bolj povezale med seboj-seveda pa nismo pozabili na uvodno pesem Cofko Cof :)

Da bi bolje spoznali okolico, smo se skupaj odpravili na pohod v dolino, kjer smo si po naporni poti poiskali varno zavetje ter si skuhali slastne makarone. Po počitku smo se počasi vrnili domov. 4.dan je bil bolj moker, saj so potekale vodne igre. Vodni baloni, milnica, kozarčki, goba, slamice... vse to je predstavljalo izziv volčičem, ki so ga opravili z odliko. 5.dan pa je bila na vrsti tezko pricakovana velika igra. Gruči sta spretno opravljali naloge, vendar nas je nenadoma ustavil dež in primorani smo bili iti v naše zatočišče. Vendar nič zato, kajti za kosilo so bile palačinke in vsi smo bili boljše volje:)


Predzadnji dan je bil namenjen praznovanju. Simbolno smo v našem domovanju postavili bivak, saj bosta dva volčiča naslednje leto prešla v četo in zapustila vejo VV. Na koncu dneva smo se posladkali s penicami in keksi.
Zadnji dan smo se hitro zbudili, pospravili in počistili vse prostore, nato pa so končno prišli težko pričakovani starši. Vsi skupaj smo se odpravili v Kranj k maši in se po koncu še malo podružili. Prišel je čas slovesa in vsi smo bili veseli, da smo lahko bili del tabora, kajti v Zelendolu je bilo res lepo.

                                                                                               Kača Kaja (Tina, Iskrena Puma)

Spodaj pa si lahko ogledate še fotografije. :)

Objavljeno v Galerija, Dogodki VV, Objave
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.