Zaključek skavtskega leta 2017/2018

Kot bi mignil je pri koncu še eno skavtsko leto. Letošnje je bilo prav posebno, saj smo medse sprejeli kar 14 novih članov.

Trije Križi - Ojstrica, 27.5.2018

Zadnjo nedeljo v mesecu maju smo skavti Koroška 2 izkoristili za zadnje srečanje pred poletnimi tabori. Zbrali smo se ob 14. uri, na Treh Križih, v neokrnjeni naravi. Hitro smo pripravili vse za sveto mašo, starši so medtem priskočili na pomoč pri organizaciji piknika, ki je sledil po sveti maši z obljubami.  

     Nato se je pričelo... Težko pričakovane obljube.

Kar 14 skavtinj in skavtov je obljubilo, da se bodo po svojih najboljših močeh trudili živeti skavtsko življenje, vedno in povsod. Deset volčičev in volkuljic, 2 izvidnici in 2 popotnici. Besede obljube so izgovarjali premišljeno in s ponosom, ko pa so jim voditelji nadeli rutke je z njihovih oči sijalo veselje in navdušenje v pravem skavtskem duhu. Naša skavtska družina jim iskreno čestita in želi, naj skavtski duh kraljuje sredi srca, kjer naj ohranijo tudi skavtsko obljubo.

 Slovesnost smo zaključili s piknikom, petjem in igro. 

S preteklim skavtskim letom je zadovoljna tudi naša stegovodja, ki je po zaključku, na naši Facebook strani Skavti Koroška Dva, zapisala:

Danes smo sklenili letošnje skavtsko leto pri Treh križih na Ojstrici in sicer s slovesnimi obljubami. Sprejeli smo kar 14 novih članov, kar si štejemo v veliko čast in ponos. Za našo Koroško 2 je to, sploh po parih letih ‘suše’, ogromna pridobitev. Čestitke vsem obljubnikom in velik HVALA vsem voditeljem, ki ste skozi leto nesebično razdajali svoj čas, da smo lahko za naše člane pripravljali kar najboljši program! Hvala tudi vsem staršem, da ste nam zaupali svoje zaklade, da ste jih podpirali na skavtski poti in vozili na srečanja. Hvala Ge. Marijani za sveže sešite rutice. Hvala g. župniku Frančeku - Baluju za pomoč skozi leto in današnjo sveto mašo, hvala vsem, ki ste danes pomagali na zaključku, staršem, prijateljem, sorodnikom in seveda vam dragi skavti! Hvala, ker ste! S svetlim pogledom proti novemu skavtskemu letu, BI-PI! ❤️ Z.k.

 

Več fotografij.

Objavljeno v Objave, Galerija
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.