Začetek skavtskega leta 2020/21 - tokrat na zoomu

V nedeljo, 11. 10. 2020, smo pričeli letošnje skavtsko leto. Prevalje, prvotno mesto srečanja, smo zaradi prekinitve skavtskih srečanj ob slabšanju epidemiološke slike, zamenjali za zoom.

Voditeljica Nastja se je ob 16. uri v živo javila iz Studija Koroška 2 s svežimi novicami. Najprej je v novicah podal izjavo duhovni asistent Franček in nas vse skavte nagovoril z mislimi iz dnevne Božje besede. Spodbudil nas je k molitvi, k osebnemu odnosu z Bogom, posebej v tem negotovem času. 

Voditeljica Nastja je nato besedo predala ekipi v džungli. Najmlajše skavte - volčiče in volkuljice, so pozdravili AkelaKača Kaja in Iki. Malo so potarnali, saj pogrešajo srečanja v živo, kljub vsemu pa pozitivno gledajo naprej in upajo, da se bo njihovo krdelo tudi letos povečalo. 

Nadaljevala je ekipa na terenu - voditelji izvidniki in vodnic, ki so pripravili kratko poročilo o vremenu. Vreme ni bilo najbolj naklonjeno, saj je dež padal že cel dan in zaradi obilnega dežja so grozile poplave. Vendar skavt ne pozna dobrega ali slabega vremena, ampak samo dobro ali slabo opremo, zato so se voditelji NežkaGašper in Aljaž opremili z dežniki in palerinami.

 

Po vremenskem poročilu sta se v živo javila še voditelja Nika in Klemen, ki sta po prehojeni poti končno prišla na cilj - do starejše gospe, kateri sta pomagala pri hišnih opravilih. Z njo sta se pogovarjala, ji pomagala in delala družbo. Ker je bilo dela kar precej, sta v vejo popotnikov in popotnic povabila še najstarejše skavte na zoomu, saj si želita, da bi se lahko skupaj podali na pot služenja, ob čemer bi zgradili lepo skupnost. 

Ob koncu javljanj ekip iz terena pa je uredništvo Studija Koroška 2 pripravilo ekskluzivni prispevek – v živo se je javil tudi skavtski Polž Vanč, ki se je s skavti srečal prvič po poletnem taboru čete. Razveselil se je vseh novih obrazov na zoomu in povabil skavte, da čim lepše preživijo letošnje skavtsko leto. Veseli se tudi vseh pisem, ki bodo prispela na njegov mail: polz.vanc@gmail.com, saj mail spremlja tudi pozimi, ko počiva globoko v zemlji.

Voditeljica Nastja je novice končala s presenečenjem - razkritjem novega glasila stega Koroška 2. Glasilo Panter je v razširjeni in prenovljeni verziji izšlo po kar sedmih letih, zato so voditelji Koroške 2 še posebej ponosni. Za zaključek pa so vsi skupaj, kot skavtska družina zapeli himno Koroške 2.

  • Vabljeni k ogledu posnetka iz začetka leta na Facebook strani Skavti Koroška Dva. 

  • Vsi, ki se nam želite na novo priključit, vabljeni, da izpolnete prijavnico, za lažjo nadaljno komunikacijo.   

  • Če bi radi imeli svoj izvod Panterja, nam piši na skavti.koroska2@gmail.com 


Objavljeno v Objave
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.