Uspeh klanovcev na Jakcu

V soboto in nedeljo, 20. in 21. oktobra 2018 je v Logatcu potekal dnevno-nočni skavtski orientacijski izziv Jakec. Udeležili so se ga tudi naši skavti, ki so dosegli izjemen uspeh.

Jakec je dnevno-nočni skavtski orientacijski izziv s sedaj že kar 21-letno tradicijo. Namenjen je izvidnikom in vodnicam, popotnikom in popotnicam, ter odraslim skavtom. 

Iz našega stega sta se tekmovanja udeležili dve skupini in sicer izvidniki Matej, Jaka, Luka in Nejc pod imenom Ibržniki, z doseženim 20. mestom v kategoriji IV ter klanovci Katarina, Lara, Marko in Gašper pod imenom Možgani v baniSlednji so skupaj s skavtinjo iz stega Breznica 1 osvojili odlično 3. mesto v kategoriji PP. Iskrene čestitke za izjemen uspeh! 

Pred štartom na tekmovanju pa povedo še, kakšne so bile priprave na tekmovanje.

"V četrtek, en teden pred Jakcem smo se dobili po pouku v Prevaljah, z namenom, da se malo kondicijsko pripravimo. V rokah smo imeli zemljevid naše okolice in smo se spraševali kam bomo šli. In pride Marko z idejo: "bomo metali kovanec in kamor pade, tja bomo šli." Vržejo kovanec in pade točno na Črno na Koroškem (t.j. približno 16 km cestne razdalje).

"Pa smo šli. Nekaj minut do osmih ujamemo še trgovino, da smo si kupili nekaj za jest, ker nismo imeli nič zraven. Domov smo se vrnili ponoči, naslednji dan. Čez nekaj ur smo že bili v šoli... Noge me ša danes malo bolijo." 

Pa se je splačalo. 3.mesto ni kar tako. Bravo. :)

 

 

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.