Mavglijeve zgodbe

Zgodba, ki ji volčiči in volkuljice sledimo so Mavglijeve zgodbe, ki jo je spisal Rudyard Kipling:

Zvesto sledimo naši Akeli, Bagiri in Baluju:

Akela - sivi volk, vodnik sionijskega krdela in varuh džungelske postave. Postavo živi in jo brani ter ostale prebivalce džungle na vsakem koraku opominja nanjo. Je moder, izkušen in pogumen, zato je vodja krdela, kolikor dolgo je sposoben to funkcijo uspešno opravljati.                                                        Pri osebnem napredovanju volčičev skrbi za oblikovanje značaja in moralni razvoj otrok.

 

Mojstrske besede: Dober lov vsem, ki spoštujejo postavo džungle!

 

 

Bagira črn močan panter, Mavglijev najboljši prijatelj in najboljši lovec v džungli. Je zvit in predrzen pa tudi prijazen. Z bikom Mavglija odkupi na skali posveta in ga kasneje nauči loviti. Pri osebnem napredovanju volčičev skrbi za telesni razvoj in fizično moč.

 

Mojstrske besede: Noge, ki ne delajo šuma; oči, ki vidijo v temi; ušesa, ki slišijo vetrove v njihovih brlogih in ostri beli zobje!

                           


Balu star, rjavmedved. Je učitelj džungelske postave. Na skali posveta da dobro besedo za Mavglija in prevzame odgovornost, da ga bo učil. Ponosen je nanj in ga ima zelo rad. Pri osebnem napredovanju v krdelu skrbi za služenje bližnjemu in duhovnost.

Mojstrske besede: Velika je džungla in majhen mladič!