Luč miru iz Betlehema tudi letos prispela na Koroško

Luč miru iz Betlehema je tudi letos, kljub razmeram, prišla med nas in nagovarja z geslom: Prižgimo luč. Obdržimo bližino!

Letošnji svetovni sprejem Luči miru iz Betlehema je potekal v soboto, 12. decembra 2020, ob 14. uri v Salzburgu, tokrat smo ga spremljali preko spleta.

V poznih sobotnih popoldanskih urah je nato slovenska delegacija v skladu s trenutno epidemiološko situacijo plamen prejela na meji z Avstrijo, v Šentilju, ter ga s pomočjo skavtinj in skavtov ter pridruženih organizacij (Združenja bratovščin odraslih skavtinj in skavtov - ZBOKS ter Slovenske skavtske zamejske organizacije - SZSO) ponesla po vsej Sloveniji, v nedeljo, 13. 12. 2020, ob 10. uri tudi skavtom s sosednje Hrvaške, katerim so plamen predali na mejnem prehodu Slovenska vas. 

Na Koroškem smo plamen prav tako prejeli v nedeljo, 13. decembra. Plamen je za naš steg prejel skavt Klemen Skitek od slovenjgraških skavtov (Koroške 1).

Skavtinje in skavti Koroške 2 bomo plamen Luči miru ponesli do župnišč oz. drugih točk deljenja in vas sproti obveščali, kje bo možen prevzem. 

 

Vabljeni k ogledu poslanice, ki je bila predvajana na svetovnem sprejemu Luči miru iz Betlehema. 


Objavljeno v Novice
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.