Pustiva se vneti - LMB 2017

Začelo se je v votlini, daleč stran od mene in tebe, ko se je zgodil čudež. Prišel je za vse, da bi vžgal naša srca. Bil je kot prižgana sveča, ki sveti le tako, da se daruje. Mnogi so se bali, da bi se jih plamen dotaknil, tiste pa, ki so ga sprejeli, je povabil, da svetijo skupaj in vnemajo druge.

Prepotoval je dolgo pot, da je danes lahko pred menoj in pred teboj. Kaj bova naredila z njim? Lahko se obrneva stran in sva še naprej pusti sveči, ki se bojita, da bi se ju plamen dotaknil. Ali pustiva, da iz mene in tebe naredi naju, da ga širiva naprej.

Kaj bova vzela danes? Je zopet dovolj samo sveča ali bova tokrat sprejela plamen?

 

 

Kotlje, 16. december 2017 

Tudi letos smo skavti stega Koroška 2 medse sprejeli plamen Luči miru iz Betlehema in ga nato širili po Koroški. Zbrali smo se v soboto 16. decembra 2017, ob 18. uri, v Kotljah, kjer smo po uvodni molitvi, igrah, delavnicah, večerji in zabavnem večeru odšli spat, nato pa smo se zbudili ob 2.30 uri, ko sta s plamenom med nas prispela naša voditelja, ki sta šla po plamen na Dunaj (na svetovni sprejem LMB). Ob himni LMB smo plamenček sprejeli medse, izmenjali smo si voščilnice, ki smo jih na delavnicah naredili drug drugemu, ter se odpravili nazaj spat. Za nekatere je to pomenilo samo 2 uri spanja, vendar se vsi strinjamo, da je bilo vredno :) Zjutaj smo zgodaj vstali, zmolili, pozajtrkovali in se po skupinah odpravili po naših župnijah, kjer smo podelili plamen med župljane.

V tekočem tednu smo plamen LMB ponesli še na 11 koroških občin, v CUDV Črna na Koroškem, v OŠ Juričevega Drejčka na Ravnah, v oba domova za ostarele (Prevalje in Črneče), ter na naš najvišji vrh - Uršljo goro. Teden je bil pester in naporen, a je lepo deliti mir, zato imamo radi naše poslanstvo in smo veseli, da nam je zaupana takšna odgovorna naloga. :)  

In kaj nam pravzaprav letošnja poslanica sporoča? 

"PUSTIVA SE VNETI"

Geslo je vabilo v dvojini – ni ukaz in ni prisila. Je kot odpiranje vrat – jaz sprejemam plamen in želim goreti, a bom neskončno srečnejši, če lahko to narediva skupaj – zato te vabim, da se pustiva vneti.

Pred 27 leti smo skavti prvič prinesli luč v Slovenijo pod geslom »Mir je čas brez vojne«. Sporočilo je bilo takrat predvsem odmevno in na mestu. Danes je to sporočilo že tako daleč nazaj, da smo nanj morda že malo pozabili.

Letošnja poslanica povzema pot Luči miru od Betlehema do vsakega posameznika. Začne se z omembo (betlehemske) votline, ker se je rodil Jezus, ki ga simbolizira Luč miru iz Betlehema. Luč gori in prižiga druge. Na tej poti pride pred nas in nas povabi, da se tudi mi pustimo prižgati in prižigamo druge. Pred nami pa je odločitev ali se bomo pustili vneti ali bomo nadaljevali kot ugasnjena sveča.

Objavljeno v Objave
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.