Jesenovanje čete 2018

Četa v bitki za Mafeking. Jim je uspelo? ;)

 

V petek, 23.11. zvečer se je četa zbrala na jugu Afrike, v kraju Mafeking, kjer jih je pričakal BiPi z novico, da se bliža napad s strani Burov. Četa se je morala za bitko pripraviti, zato so najprej preizkusili nove člane, če so pripravljeni. Za prvi izziv so pripravili večerjo za celo četo - četin najljubši slastni šmorn. Nato pa je sledil sprejem v četo, ki so ga pripravili preostali izvidniki in vodnice. Vsi so bili sprejetni v četo, pripravljeni na bitko z Buri.
Naslednje jutro smo pričeli s telovadbo, zajtrkom in dvigom zastav. V trenutku nepazljivosti pa so jih napadli Buri in jim zasegli bivališče, zato je BiPi modro predlagal izgradnjo bivakov. Poiskali so primeren prostor in v hudi megli jim je po nekaj urah uspelo. Odločili so se, da gredo v izvidnico preveriti stanje v bitki. Nasprotnike smo ujeli nepripravljene, premagali so jih in sklenili premirje.
In kaj se je dogajalo za tem? 
- Končno so se vrnili v topel dom, kjer sta nas BiPi in Bur učila žonglirati.
- Obiskala jih je tudi stegovodja, ki jim je čestitala za dobro bitko in prinesla kosilo - golaž.
- Pogovarjali so se o četi in sprejeli nekaj pomembnih sklepov in pravil.
- Zvečer je sledil zabavni večer, poln glasbe, smeha in solz.
Za tem sta bodoča vodnika pripeljala svoje člane voda v kvadrat, kjer je sledilo slavnostno imenovanje vodnikov vodov Kresničk in Gepardov. Prižgali so ogenj, se okrepčali s pomarančami in se odpravili spat - najpogumnejši so prespali v bivaku, ki so ga naredili dopoldan.
V nedeljo zjutraj so sklicali prvi uradni kvadrat, pospravili bivališče in se pripravili na sveto mašo, kjer so sodelovali s petjem in prošnjami. Hvala Bogu za uspešno bitko in prijetno jesenovanje.. In kaj ne sme manjkati - skupinska fotka! :)

 

Objavljeno v Dogodki IV, Objave, Galerija
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.