Koroška 2 do zmage na TNTju

Ekipi Slani mix in Pohorski črički do prvega in drugega mesta v močni konkurenci čete, ekipa klana Štranglgase do tretjega mesta in volčiči Krdelo Rumeni panter s prvim nastopom na Totem norem tekmovanju do šestega mesta.

Toto noro tekmovanje 2018 - Te najdem? (14. in 15. april, Maribor)

V soboto zjutraj sta med nas s časovnim strojem prišla prva skavta v Jugoslaviji iz leta 1922. Prišla sta pogledat, kako živimo skavti v letu 2018, kakšna je naša vera in naš skavtski duh. Spremljala sta nas celotno tekmovanje.

Nato se je tekmovanje pričelo. Svoje znanje in spretnosti smo pokazali v treh kategorijah - poligonu, veščinah in na poti. Prvi so se preizkusili najmlajši VV, ki so se tekmovanja udeležili prvič. Odrezali so se super, saj so s pravim ekipnim duhom uspeli najti vse točke in rešiti naloge, ki jih je prinesla pot.

Kmalu za tem sta se na pot odpravili še ekipi čete - Pohorski črički in Slani mix. Uspešno so našli vse točke in so po približno petih urah hoje prispeli na cilj.

Popoldan je v Maribor prispela tudi ekipa klanovcev - Štranglgase, ki so se na pot odpravili ponoči. Prav tako uspešni so se vrnili v jutranjih urah.

V nedeljo nas je zjutraj pričakal zajtrk, nato pa smo imeli prosti čas za pospravljenje in druženje. Mi pa smo ta čas izkoristili za vzpon po stopnicah na Kalvarijo. Ob 10 uri se je začela sveta maša, pri kateri je sodeloval tudi naš steg z zahvalami. Za tem pa je sledilo še poslednje težko pričakovano dejanje - razglasitev rezultatov. Nestrpno smo stiskali pesti, kajti obeti so bili visoki.

In res, naš steg se je odrezal več kot odlično. Najbolje sta se odrezali ekipi čete, ki sta v konkurenci 27 ekip osvojili 1. (Slani mix) in 2. (Pohorski črički) mesto. Na stopničke so se povzpeli tudi klanovci z ekipo Štranglgase s 3. mestom. Uspeh so dopolnili volčiči s 6. mestom in dokazali, da so kljub debiju na tekmovanju konkurenčni ostalim ekipam.

Domov se vračamo polni vtisov, novih zgodb, dogodivščin, nekoliko utrujeni, a zadovoljni. In težji za kup medalj in pokal. :) 

Iskrene čestitke vsem skavtinjam in skavtom! 

Objavljeno v Novice, Objave, Galerija
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.