Zimovanje SKVO 2012

S popolnim »coknpokom*«sem stal pri marketu Dema v Dravogradu in čakal na prevoz in se spraševal, kaj točno bi naj bilo kar bo sledilo v prihodnjih dneh. V tistem trenutku pa se med ostalo pisano avtomobilsko šaro na cesti pojavi razmajana, a vsekakor dobro ohranjena in (najpomembnejše) Golf dvojka v voznem stanju.

S popolnim »coknpokom*«sem stal pri marketu Dema v Dravogradu in čakal na prevoz in se spraševal, kaj točno bi naj bilo kar bo sledilo v prihodnjih dneh. V tistem trenutku pa se med ostalo pisano avtomobilsko šaro na cesti pojavi razmajana, a vsekakor dobro ohranjena in (najpomembnejše) Golf dvojka v voznem stanju. S tem ni pravzaprav nič narobe, a vendar deluje svojevrstno, ko se ta voz ustavi n vidiš, da pretovarja celo kopico ljudi, ki so skavti, nenazadnje celo skavtski voditelji in ki izgledajo kot da bi bili zadeti od adrenalina. Po njihovi dobri volji sodeč ter ozirajoč se na voznika bi človek najprej pomislil, da more to biti le od užitka v divjosti vožnje, vendar imamo voditelji Koroške 2 za to ekstremno početje še nekaj drugih razlag. 

Ja seveda, to je zimovanje SKVO 2012, ki je bilo na Kapli. Po adrenalinu se sicer ne more primerjati z vožnjo, ki jo pozna Vinko, je bilo pa zelo bogato po svojem sporočilu in pa po samih obravnavanih temah ter seveda medsebojnem spoznavanju. To zadnje nam je verjetno otežil detajl nekaj voditeljev, ki so bili zadržani in odsotni, ampak smo se jih pa seveda v različnih priložnostih spomnili. Kakor koli, manjkalo ni ničesar kar je skavtskega, tako tudi ne večera ob ognju in raznih strašljivih zgodbic, ki bi jih nekateri podkrepili z jako lepim verzom: »noč ima svojo moč«, in tako tudi ne jutranje telovadbe, kateri je sledila še nepričakovana popoldanska, ki je vredna celo dodatne razlage. Namreč, ne bi pomislil, ampak kljub temu, da nekateri voditelji niso ravno športni navdušenci, začenjajo spoznavati radosti športa med njimi košarke in nogometa in kar je še bolj zanimivo, niso se prestrašili tega poskusiti in presenetiti z zelo dobro igro.

Morda bi bralec po vsem napisanem utegnil misliti, da se pa ti nebodijihtreba voditelji samo zabavajo, vendar bi se bil krepko zmotil. Veliko je bilo izrečenega, nekaj manj napisanega, ampak vseeno dodobra načrtovanega programa za prihodnje delo. Za vse nejeverneže pa naj spomnim kaj je pisano: »Delavec je vreden svojega plačila«. In to plačilo je dano na več načinov, a za celoten SKVO Koroške 2 je to nedvomno bilo zimovanje vseh voditeljev, v kakšnem delu naj presodi vsak pri sebi, a zagotovo pa v druženju in seveda v skavtstvu.

Neutišljivi gepard

*Coknpok - prtljaga

Fotografije dogodka najdeš TUKAJ.

Objavljeno v Objave
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.